Seminar for nordiske arkivformidlere


harriet.jpgAlletiders at møde gode nordiske formidlingsinteresserede arkivarer. Ikke mindst Harriet fra Vestfold Fylkesarkiv havde vedkommende pointer omkring arkivets brug af HotSpots. Her er en kulturarvsinstitution, som tør engagere sig også i aktuelle emner. HotSpot-metodens grundlag kunne også anvendes i Danmark – spændende at se, hvilke institutioner, der bliver de første. I Norge er også Norsk Folkemuseum interesserede i denne måde at arbejde med kultur og historie på. Men her laver man – selvfølgelig – udstillinger.

Me nHarriet havde ikke havde et udstillingslokale og netop dette forhold var medvirkende til at der blev tænkt utraditionelt i valget af formidlingsformer. Se selv på  http://www.hotspotvestfold.no.  Til trods for, at siden ikke længere er i drift, kan man jo godt se, at det er noget helt andet end museets traditionelle side http://fylkesarkivet.vfk.no – selvom der er nogle interessante emner her også; bl.a. om etik i lokalhistorien og bevaring af fylkets bøssehistorie.