Til minde om bomberne


Københavns bombardementAt selv alvorlige emner godt kan behandles og formidles på flere niveauer (ovenikøbet samtidigt) blev i weekenden demonsteret af GoldenDays. Markeringen af 200-året for Købehavns bombardement rummede både foredrag, marked og moderne kunst. På denne måde blev det et event, med tilbud til flere målgrupper, med samtidigt klart focuseret i forhold til emnet. En interessant og perspektivrig formidlingsform, ikke mindst fordi den bringer historien og formidlingen ud i det offentlige rum, som den traditonelle samlingsfocuserede tilgang har svært ved at matche. Det er naturligvis vigtigt, at kulturarvsinstitutionerne bruges og besøges af folk – men kunne der ikke være et spændende perspektiv i fx også at måle på kontaktflader i stedet for kun at se på fysiske besøgstal?

Under alle omstændigheder flot formidlingshåndværk fra kvinderne i Golden Days, med et arrangement, der viste at man udmærket kan markere grufulde begivenheder og nederlag på en fin og tidssvarende måde.  – og hvad ville det forrresten sige om et land, hvis man insisterer på kun at mindes og markere sine sejre?