Store Årsmøde week-end


Det har været “Store Årsmøde week-end” med generalforsamlinger i både Foreningen Danmarks Folkeminder, Dansk Historisk Fællesråd og Sammenslutningen af Lokalarkiver. Jeg kunne kun deltage i de to sidste, da de holdtes samme sted, og man må sige at arkivernes årsmøde samlede betydeligt flere end DHF´s. Forhåbentlig kan vi i fremtiden få startet en debat om DHF og få mere diskussion om hvad medlemmerne vil med foreningen, med tidsskriftet og med historie-online.dk. 100-års dagen nærmer sig og med den også status for, hvad en sådan historisk paraplyforening skal og kan i det 21. århundrede. Forhåbentlig lykkes det at udvikle foreningen og at bevare såvel den publikationslinje i tidsskriftet “Fortid og Nutid” og websiten historie-online.dk.

Arkivernes årsmøde var overstået væsentligt hurtigere end nogensinde før, men alligevel velbesøgt. Gennemsnitsalderen virker lidt højere end tidligere, måske fordi ODA-arkiverne trak aldersgennemsnittet ned?  Men naturligvis under alle omstændigheder interessant at mødes med og snakke med folk fra den folkelige arkivverden.

2 Kommentarer

 1. Hej Charlotte.
  Jeg ville bare lige sige hej. Hørte dig i “Alle tiders historie” i dag, og det var spændende! Det kan du godt værte stolt af.
  Venlige hilsner Thomas Oldrup

 2. Hej Thomas,

  1000 tak for din hilsen – det var et rigtigt sjovt program at lave. Dels fordi forbrydere jo helt elementært er “godt stof”, men også fordi det er et godt eksempel på, hvordan man ved hjælp af arkiver kan komme ekstremt tæt på fortidens mennesker. Og forresten også et godt eksempel på, at arkivalier der er skabt i én sammenhæng kan være enormt gode kilder til noget helt andet…

  bedste hilsner
  Charlotte

Der er lukket for kommentarer.