120 til slægtsforskerdag i Valby


Så løb den årlige slægtsforskerdag i Valby Medborgerhus af stabelen, og jeg håber at også mit indlæg om “Årets gang i bondefamilien” var med til at give de mange deltagere en god dag. Og ideer til, hvordan de kan få mere kød på deres egen helt personlige indgang til historien. Mine to gode kollegaer der flere, som havde været glade for, men jeg nåede desværre ikke selv at høre hele deres oplæg.

Det er altid en fin oplevelse at deltage ved disse træf og møder. Selvom jeg har gjort det i mange år, rokker det ikke ved begejstringen over at høre de spørgsmål og kommentarer, som deltagerne har. De vidner nemlig i reglen om alle de kompetencer og færdigheder, som det personlige arbejde med historien og kulturarven har givet. Selvfølgelig kan det virke nørdet – men er det ikke lidt fedt at være nørd? Nørder er ildsjæle, som lever et liv med stor passion for deres interesse… som de i øvrigt gerne deler og udvikler sammen med andre.

Dagen i Valby er efterhånden ved at blive en stolt tradition – ca. 120 deltagere, som har lyst at bruge både en lørdag og et deltagergebyr på sagen. Det er måske ikke svenske tilstande, men hvem véd om ikke interessen for aktiv historie med udgangspunkt i egne rødder også herhjemme fortsat vil øges?