Hjemme igen fra Östersund


Et lille udvalg af deltagere i årets NCK-referencegruppemødeAtter hjemme med nattoget fra Stockholm fra det årlige referencegruppemøde i NCK – Nordisk Centrum for Kulturarvspædagogik. Der er flere fotos på flickr. Det er på mange måder ét af årets faglige højepunktet, meget spændende og interessant at diskutere med nordiske kollegaer. Og ikke mindst at høre hvad de selv har på gang og hvor de synes at NCK kunne have nogle arbejdsfelter. I år talte vi bl.a. om den digitale kulturarvsverden, hvordan anvendes den egentlig – og hvordan med den stigende brug af formidling via mobiltelefon?

Desuden var årets møde placeret, så vi kunne nå at opleve julemarkedet, som ét af Sveriges 3 største. Alletiders museumsjulemarked, men det i almindelighed også et museum der bedriver en fin formidling – ikke mindst juleformidling takket være den enthusiastiske Britt-Marie. For det første meget stort med mange tilbud og fine boder, men også en god familie/venneaktivitet. Stedet var fyldt med både børnefamilier, veninder der gik og osede – og sjovt nok: også ret så mange unge og teenagere. Og selvom vejret var meget varmt 1-2 plusgrader, var der alligevel rig mulighed for at gæsterne kunne komme ud at køre i kane. Se selv: