Jul i Second Life


Hvordan holder man jul i en verden som ikke findes? Svaret er i overraskende grad, at det gør man på stort set samme måde som i den analoge verden. Søgninger på “Christmas” og lignende bringer en række særlige vinterlande for dagen, en slags virtuelle julemarkeder, hvor det er muligt at købe pynt  m.m. som kan bruges i ens avatarliv. Det gælder dels tøj – vintertøj som støvler, frakker og halstørklæder – men i høj grad også egentlig julepynt, i reglen af den meget amerikansk/engelske type. Candy canes, store sløjfer, kranse og – ikke mindst – “elektriske kæder” til at sætte op på ens bolig eller forretning.

Derudover er “vinterfornøjelser”, især sneboldkastning og skøjteløb populære elementer, hvorimod fx skiløb og kælke tilsyneladende ikke ses så ofte. En række rollespilslande byder på tidstypisk julemad samt “juleballer” af forskellig art, ligesom det er muligt at købe forskellige avatarer og figurer med relation til højtiden. Især Santa Claus figurer (fx et helt “fotosæt” til at sætte op i indkøbscentre, men endog en baby-Jesus, der kan åbne og lukke øjnene og fungere i en krybbeopsætning. Forskellige kostumer findes også – dels som Santa og dels som Mrs. Claus, hvilket min avatar ikke kunne dy sig for at prøve ;-)

I de danske områder ses også forskellig pynt som ligner de former, der findes i den virkelige verden, sjovt nok ikke fx adventskranse eller flettede julehjerter?