Digitale kompentencer


Kan kulturarv være en metode til erhvervelse af digitale kompetencer? Personligt synes jeg at det er et interessant spørgsmål og at tanken er værd at overveje. Et tiltag som det formidable movinghere-projekt viste en spændende vej allerede i beyndelsen af 0´erne. Det var både socialt og etnisk inklusivt – og endda 2.0 før begrebet var opfundet.

Ingen tvivl om, at mange mennesker idag godt kan anvende en PC. Tænde for den, åbne sin e-mail, hente-sende-besvare og bruge et tekst eller billedbehandlingsprogram. Men hvad med dem der ikke er trådt ind i den fagre nye 2-0-verden endnu? Flere og flere medier anvender udsagn fra blogs og tager temaer op, som fx brugere på facebook har gang i. Eksempelvis den aktuelle sag for-og-imod pretty boys. Men hvad nu med dem, der ikke har en blog og facebook-konto og ikke er med i diverse grupper? Er der ikke et demokratisk problem, når det ikke er alle der har kompetencerne til at ytre sig dér, hvor dagsordenen i stadigt højere grad sættes. Man kan sige, at sådan har det til en vis grad altid været, men det afhjælper ikke problemstillingen. Måske kan innovative og inklusive tiltag omkring kulturarv være med til at fungere som isbryder i forhold til de sociale, digitale kompetencer…. ligesom på movinghere?