Kirkerestaurering i Second Life


Jeg har været så heldig at kunne gøre lidt forsøg med at lave textures og prøve at skabe et mere “autentisk” miljø i Second Life. Kirken i Wonderful Denmarkhar fået en lille makeover, og jeg er egentlig forbløffet over, hvor teknisk nemt det er. Hvis man er vant til at arbejde lidt med billedbehandling. Det er som sagt ikke så teknisk svært, men kræver meget tid. Og med mere tid kunne også mit første projekt være blevet meget bedre ;-)  Kirken er nu indrettet med genstande fra Køge kirke, men nogen kopi er der ikke tale om. Kirkerummet passer ikke (er mere romansk end gotisk), og der er lavet flere øvelser i disciplinen “spring over laveste gærde”. Fx er der af prædikestolens udskæringer kun gengivet én, som gentages flere gange og en del af himlen over prædikestolen er fjernet. Fordi loftet er for lavt. Mange af ligstenene ligger i virkeligheden ikke inde i kirken, men her er taget hensyn til at de valgte hører til de mindre slidte, som derfor giver et bedre æstetisk indtryk. Murstenene i guvlet er også et snyderi, da det var meget langsommeligt at lave et helt gulv i originalt mønster fra grunden. og sådan er der flere snyderier, som måske vil nedkalde forbandelser fra både kunsthistorikere og fans af Køge kirke….  men måslet har ikke været en fuld rekonstruktion, blot et forsøg på arbejde med mere autentiske textures. Med mere tid er jeg ikke i tvivl om, at det er muligt at skabe endnu mere autentiske miljøer.

En kommentar

  1. Det er vældig vældig fint, og meget illustrativt med de før- og efterbilleder. Det kan godt være at bygningsmæssige detaljer ikke er korrekte, men i første omgang drejer det sig vel om at se, hvad der egentlig kan lade sig gøre. Jeg synes, den realistiske effekt er fantastisk – og ret vild – tænk hvad man kan sætte i søen af digitale byggeprojekter.

    -Helene

Der er lukket for kommentarer.