Ikke særligt Lively


Google Lively er tilsyneladende det man skal prøve lige nu, så jeg har selvfølgelig oprettet en Lively-avatar. Jeg havde svært ved at få den til til at ligne mig selv, fordi man ikke kan stille på højde, drøjde, samt ansigts- og kropsproportioner. Mulighederne for at customisere ser generelt ud til at være meget små i Lively. Til gengæld er det ekstremt hurtigt og nemt at komme i gang, fordi man kan bruge sin Google-konto. Avataren skulle naturligvis derefter have nyt tøj på – det kan nok næppe undgås, at der går lidt pålædningsdukke i den, når damer laver avatarer. Men tøjudvalget er pt. meget begrænset og der er hverken smykker eller makeup. De forskellige ting koster pt. “free”, men dette antyder jo, at der nok på et senere tidspunkt vil komme flottere og sejere ting, som man kan købe. Ligeså med effekter til personlige rum og forhåbentlig også personligt ekstraudstyr. Avatarhåret trænger i hvertfald til en gang farvereflekser, fordi man kun kan få “ensfarvet hår”.

Således udstyret valgte jeg at gå ind i et vinterlandskab. Der var allerede et par andre avatarer, som jeg chattede “Hi there!” til. De chattede tilbage og der var lidt snak om hvordan det er at være ny bruger. jeg havde svært ved at finde ud af hvordan man bevæger sig – piletasterne flytter kun kameraet, ikke avataren som i Second Life og Active Worlds. En anden forklarede, at man skal bruge musen for at flytte avataren, som får en krydspil på sig når den kan flyttes. Jeg flyttede rundt og begyndte at spadsere ud over de snedækkede marker. Da jeg syntes, at jeg var tilstrækkeligt manøvreringsdygtig, besluttede jeg mig for at prøve et nyt rum. Men i Lively kan man ikke teleportere, man skal ud på websiten og finde det nye rum, som man derpå skal logge ind i. Påklædningsdukke-tilbøjelighederne vandt – og jeg valgte et rum med “fashion”-tema. Det lykkedes mig dog ikke at logge ind, fordi rummet var overfyldt. Det betød dog ikke, at jeg som i SL blev sparket tilbage til dét rum jeg var i, men jeg var helt ude. Og det har jeg været siden, det har ikke været mig muligt at logge på noget andet rum.

Der er pt. to store aktiver ved Lively, nemlig at man kan bruge sin google-konto til at komme hurtigt igang, programmet fylder ikke meget og man kan integrere sit eget rum på sin website vhj. af alm. html som en i-frame. det vil jo give hurtig adgang for andre, der også har en Google-konto og kan man allerede på websiten se, at der er aktivitet i rummet er det selvsagt et aktiv. Men mulighederne inde i rummene, avatarudseende, manglende teleportering, ingen mulighed for selv at bygge og fremforalt – manglende mulighed for voice-chat gør at den beta, som man kan prøve, ikke virker tillokkende nu og her.

Dette indlæg er crossblogget på www.formidlingsnet.dk

2 Kommentarer

 1. Jeg har også set nærmere på Lively og især muligheden for hurtigt at komme igang tiltalte mig meget.

  Dog opdagede jeg hurtigt de begrænsede mulighed for at tilpasse sin avatar og indrette sine rum. Desuden var det meget begrænset hvilke møbler man kunne sætte ind, ligesom jeg savnede endnu flere muligheder for at tilpasse rummet med farver, tapeter m.v.

  LindenLabs skal nok notere sig muligheden for hurtigt at komme i gang med Lively, men ellers har Lively også et stykke op til SL.

 2. Jeg er helt enig, og det undrer mig en lille smule når nogen næsten udnævner Lively til SL´s arvtager. Det synes at værenogle meget forskellige behov, som de to universer pt. opfylder.

  Efter at lave lukket ned og startet op igen, lykkedes det mig faktisk at lave et rum i Lively og møblere det med forskellige ting og sager fra kataloget. Umiddelbart synes jeg det virker meget “teenageagtigt” pt. Fint at man kan integrere sit eget chatrum på sin website, og vist også afspille YouTube-film (det kunne jeg dog ikke lige finde ud af)

  Jeg har også forsøgt mig en smule i OpenLife, og her er mulighederne jo meget lig SL, selvom søgninger m.m. ikke virker pt. Og der er langt færre brugere, ca. 26.000 indbyggere, eller ca. det halve af, hvad der er logget ind i SL på en almindelig aften. Ingen tvivl om at OpenSource tilgangen er interessant, så jeg vil bestemt holde øje med OpenLife.

  Men hvis man vil prøve noget med kulturarv læring m.m. i 3D-universer, så synes jeg ikke rigtigt at der er nogen reelle alternativer til SL i øjeblikket.

Der er lukket for kommentarer.