Verdenshistorien 2.0 – ny social genealogisite


I fredags havde websiten Mormontimes en interessant artikel om en ny social og genealogisk website, som er under opbygning og snart launches.

Worldhistory.com vil man kunne uploade sin egen anetavle og koble den sammen med relevant historisk information om de perioder, som anerne levede i. På den måde vil man få mere viden om anernes tid og det samfund de var en del af, skriver mormontimes. Det er bl.a. Paul Allen (medstifter af Ancestry) som står bag den nye site, som altså er endnu et skud på stammen i den lange række af sites, hvor man efterhånden kan netværke om sin slægt.

Det interessante ved worldhistory (som jeg kom for sent til at blive betatester af) er dog, at den åbenbart kombinerer genealogiske “sociale” data med mere traditionel historieformidling. Det bliver spændende at se, hvad denne site kan og hvordan den er skruet sammen. Vinklen er ihvertfald interessant, at opleve historien gennem en tidsrejse med sine egne forfædre som rejseførere. At se og lære gennem personer man har en umiddelbart tilknytning til er vel også rent didaktisk, et interessant greb. At lære om historie ud fra en almen tilgang er én ting – at gøre det gennem slægten gør historieoplevelsen til noget meget mere konkret, men også betydningsfuldt for brugeren ….  “genealogi er historiens moder” ;-)