Arkiv 2.0 konference på hollandsk


Til oktober gad jeg godt være i Holland, for dér er nemlig en interessant konferencedag om arkiv 2.0.  Jeg blev opmærksom på den via Christian van der Vens http://digitalearchivaris.blogspot.com, da jeg skulle tjekke et konferenceprogram ud.

Det er desværre ikke meget jeg forstår direkte på Christians blog, eftersom den er på hollandsk. Men med lidt bistand fra det summariske oversættelsesværktøj i Live er det alligevel muligt at få et indtryk af indholdet, bl.a. den konference om 2.0 og arkiver, som afholdes i oktober.  Selvom værktøjet insisterer på at oversætte “archief” (som jeg godt kan gætte betydningen af) med “files”, er det alligevel overraskende så meget man kan få ud af en web-undersættelse af et sprog man ellers ikke ville forstå en pind af. De hollandske arkivarer skal bl.a. diskutere Twitter  (?) og høre som succesfuklde 2.0 projekter i såvel Nederlandene som internationalt. Det (hollandske) program for dagen er her.