Chrome


 

Så snart en ny browser dukker op skal den da prøves –  man må lige teste, hvordan ens websites ser ud i den! Altså har jeg installeret Google Chrome. Faktisk sidder jeg og skriver dette indlæg i Chrome. Den er superhurtig at installere og har et meget minimalistisk no-nonsense design, som jeg personligt godt kan lide.  Det handler om at browse og ikke så meget andet. Og det er fint med thumbnails af de mest besøgte sider, samt den omfattende historik.

Iøvrigt kan man også browse i dølgsmål ved at bruge inkognito-sessioner. Når jeg vælger at være inkognito, skriver Chrome, så påvirker det ikke andre mennesker, servere eller software. Og den opfordrer mig til at være forsigtig med:

  • websteder, der indsamler eller videregiver oplysninger om dig
  • internetudbydere og arbejdsgivere, der sporer, hvilke sider du besøger
  • ondsindet software, der sporer dine tasteanslag i bytte for gratis smileys
  • hemmelige agenter, der overvåger dig
  • mennesker, der kigger dig over skulderen

Det er jo glædeligt, at alle de “hemmelige agenter, der overvåger mig” ikke kan følge med længere, men jeg undrer mig over dét med ondsindet software som “giver gratis smileys” ? Er betydningen noget med blokering af phishing og ligndende?

Selvom browserens enkelhed er fin, begynder jeg dog at savne visse ting ret hurtigt, fx mit Skype-ikon. Men mest af alt min Google Toolbar. så jeg kan logge hurtigt på min Google-konto, se mit søgefelt, få visning af Page-rank på besøgte sider etc. Da Chrome er et Google-produkt kunne tool-bar´en egentlig godt have været bygget ind så man bare lige med et museklik kunne vælge det få den vist. Men tilsyneladende kan man slet ikke installere den? Der findes ikke en toolbar-version til Chrome og man kan heller ikke fx bare anvende den der er beregnet til Firefox. Jeg kan heller ikke installere en anden af mine favoritter – Web Accesibility toolbar – som også er et dejligt udviklingsværktøj. Til gengæld har Chrome nogle herlige faciliteter når man klikker og vil have information om et billede vist. Meget lækker og overskuelig præsentation af stort set alt om det pågældende billede.

Man kan håbe på at disse ting kommer (det er jo kun en beta), for en moderne browser bør selvfølgelig kunne personaliseres. Måske er det mig, der ikke har fundet den rigtige installationsmåde? Personligt holder jeg nu nok fast i Firefox som yndlingsbrowser lidt endnu ;-)

Indlægget er crossblokket på www.formidlingsnet.dk