One Web – et net til os alle


Jeg havde den store fornøjelse at være inviteret med til One Web Day, som afholdtes på CBS med FDHIM og Social Square som værter. Dagen burde egentlig fejres lidt bredere end for en (i øvrigt aldeles fremragende og spændende) minikonference for webinteresserede. Hvis der er noget som idag binder os sammen og gør verden mindre, er det www.

Dagen bød på flere spændende indlæg, bl.a. Thomas Madsen-Mygdals gennemgang af den proces, som har ledt frem til dagens distribuerede virkelighed. Hvis man ikke var overbevist før, var det et indlæg som satte ord og teori på, hvorfor det er så nødvendigt at være en del af nettets informationsflow. man plejer at sige, at det der ikke kan finde i Google ikke eksisterer – men hvad med dét som ingen har lyst til at forholde sig til, bruge og sende videre? Det eksisterer måske snart heller ikke længere.

Ren nostalgi var en gammel udsendelse af Harddisken, tilbage fra 1994. Alene udsendelsens start – lyden af et modem – kaldte smilet frem hos mange deltagere. Og selve udsendelsens indhold viste, at nogle af de dynamikker som vi forholder os til som “nye” i relations til sociale netværkssites, faktisk også eksisterede i 1994 på kultstedet The Well, hvor ikke mindst musikfreaks hang ud. Den kunstner, der bare brugte – tjah lad os kalde det “netværket”, i kort tid og som del af et reklamestunt fik på hattepulden. Sådan gør man bare ikke i sociale netværk. Hverken i 1994 eller i dag. Det er ægte mennesker, der sidder bag skærmene, den gang som nu.