Min første Google Gadget


Efter nogen tids tøven og opvarmende løb på stedet har jeg lavet min første Google Gadget til www.historie-online.dk. Jeg er mildt sagt ikke nogen haj til xml – har faktisk aldrig prøvet det før – så det var med nogen bæven, at jeg åbnede notepad og gik igang.

Men det viste sig at være overraskende nemt. For det første har Google en supersmart wizzard, som tjekker ens kode, inden man submitter den. For det andet kan man kigge på andres koder og blive inspireret, ligesom i de gode gamle html-dage. Så efter kort tids fumlen rundt havde jeg en gadget med historie-onlines almanak, placeret i en art i-frame og lige til at implementere for brugeren. Et klik på den (næsten) medfølgende knap og så har man den. Det er selvfølgelig til dels “snyd” at hoste selve indholdet et andet sted, men dels gør det evt. rettelser nememre – og dels var det nok den enkleste måde at lave sin allerførste gadget på.

Der er skam mange udenlandske gadgets, der handler om historie. En søgning viser 141 stk, der handler om “history”. Og altså foreløbig 1 stk. på søgeordet “historie”. Men mon ikke der er store muligheder i denne form “one-to-one” formidling. Mon ikke der er mange historieinteresserede, som kunne tænke sig et flot billede, et citat … ja – eller en historisk begivenhed fra historie-onlines almanak?