2.0 møde på Københavns Stadsarkiv


I dag havde jeg et spændende møde med medarbejdere fra Københavns Stadsarkiv. De ville gerne høre lidt om 2.0 og eksempler fra kulturarvens verden, som viser, hvordan man her kan bruge de sociale teknologier.

Det blev til ca. 2,5 times meget opløftende snak om arkiver, 2.0 og den store, digitale verden. Ikke mindst et arkiv som KSA, der rummer fantastisk materiale har vidunderlige muligheder i en verden med mere digital dialog. Tænk fx bare på “pensionisterindringerne” som giver et omfattende indblik i Københavnerliv for ca. 100 år siden og i mange forskellige samfundslag. Perspektivet i fx at gøre det muligt for de mange slægtsforskere at interagere med dette materiale er stort. Jeg nævnte selv bl.a. National Archives i Storbritannien som et af de arkiver, der har spændende tiltag. Det britiske rigsarkiv er nok ét af de mest formidlingsaktive og udviklingsorienterede arkiver i Europa. De har en omfattende programvirksomhed, venneforening, samarbejde med BBC omkring genealogisk tematiserede udsendelser m.m.  De har selvfølgelig også en på mange måder udmærket website. Men dét der gør National Archives interessant i denne sammenhæng er deres arbejde med at bevæge sig ud over sin egen website og i stedet tænke i digital tilstedeværelse.

En af deltagerne fremhævede den måde som Library of Congress anvender Flickr på. LofC her har ca. 4.000 billeder, som brugere kan interagere med, tagge, kommentere etc.  Der er masser af grøde og inspiration, ikke mindst når det gælder udnyttelsen af eksisterende platforme til dialog om kulturarv. En spændende og gensidigt inspirerende formiddag, som jeg var glad for at dele med folkene fra Stadsarkivet.