Historiens 2. Hus i Second Life


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er ikke mange sten, der er blevet lagt på Falstergården i den seneste tid. I stedet har et andet projekt taget rigtigt mange kræfter. Historiens Hus var efterhånden blevet for lille. Den flotte genskabelse af Svinninge station rummede 3 rum, og når man gerne vil lave særudstillinger, holde møder og have en fin museumsbutik med masser af historiske freebies, kan det godt give problemer. Især gratis-butikken var vokset en hel del.

Heldigvis gik det som det også nogen gange går for lokale kulturinstitutioner i real life: En vidunderlig mulighed for et større hus viste sig! Så nu er jeg flyttet ind i en 3D-genskabelse af Rungsted kostskole, dog ombygget en smule, så adgangsforholdene er bedret. Det nye hus har flere rum i to etager, og her er plads til både to særudstillinger, genealogi-område og et foredragsrum. Og så har jeg lavet en slags hall, hvor der er to etager til loftet. Gæt, hvad dér skal stå, når vi kommer længere hen imod december….?

Det nye hus har fået navnet “Historiens 2. Hus“. Måske lidt popsmart, fordi flere kalder deres steder noget med “second” i SL. Men eftersom dette sted jo vitterligt er “det andet” historie-hus i Wonderful Denmark, er navnet alligevel ikke urimeligt. Historiens 2. Hus er ligesom det første også et sted, hvor andre med interesse for at afprøve mulighederne for formidling af kulturarv er velkomne til at komme forbi – også med ideer til udstillinger eller aktiviteter. http://slurl.com/secondlife/WD2/195/82/26