Linkedin opruster


Det allerførste netværk jeg oprettede konto på, var Linked-in. Det er efterhånden adskillige år siden.  Jeg tror, at det var helt tilbage omkring 2001-2002?

I begyndelsen gjorde jeg en del ved profilen, det var jo også den eneste man havde, så hvis man ville netværke, finde nye/gamle kontakter var det her. I lang tid skete der så ikke rigtigt noget. Man kunne connecte med nye personer, men der var ikke rigtigt features som man kunne anvende i en udvidet præsentation eller til samarbejde med andre.

En ny udvikling kom med muligheden fpr at lave grupper. Ikke de skøre og skæve grupper, som vi finder på Facebook, men grupper med mere faglig profil. Jeg deltager selv i et par stykker, bl.a. “Museums and the Web” og “digitalemuseer” som er en udløber af bloggen på formidlingsnet.dk.

Nu er der så kommet endnu en feature til. Man kan installere forskellige applikationer til brug i netværket. Altså – ikke noget med vampyrbid og pudekamp, men seriøse ting, som gør det muligt at forbedre sin præsentation. Uanset om man nu er der for at finde et nyt job, eller blot leder efter “artsfæller” med samme faglige interesser. Jeg har trukket min blog ind, installeret en klient for SlideShare og Google Docs. Ved samme lejlighed har jeg lavet en kort præsentation af mig selv, med indlejrede fotos og en video. Nemt, gratis og meget hurtigt klaret.

Det ville dog være rart at kunne customize selve præsentationssiden lidt mere. En YouTube-boks kunne også være rar at have, ikke mindst fordi YouTube faktisk indeholder mange præsentationer og tutorials, der også kunne være interessante og brugbare i Linkedins mere fagligt-seriøse ramme.

Dette indlæg er crossblogget på www.formidlingsnet.dk