Halloween i Wonderful Denmark


halloween_secondlife1

Min avatar er (i modsætning til rl-Charlotte) lidt af en partytrold. Så ved gårsdagens uhyggefest, mødte hun naturligvis op og fik en svingom iført vampyrbid og sorte vinger.

Halloween blev markeret mange steder i Second Life, og de fleste planteskoler m.m. har i lang tid haft masser af græskar og lignende former for udsmykning i sortimentet. Jeg er også stødt på mange annonceringer af fester m.m. i amerikanske og engelske sims.

I Wonderful Denmark har jeg dels haft en udstilling om Halloween i Historiens 2. Hus men jeg har også haft mulighed for at udarbejde en skattejagt med Halloween-tema, som er blevet afviklet i hele sim´en. Konceptet for aktiviteten var, at en række bogstaver (som skulle pusles sammen til noget meningsfyldt) blev placeret omkring i hele området, “bygget ind” i en række genfærd og gespenster, som havde hver deres historie at fortælle på et notecard. Flere af “væsnerne” var “klassiske” genfærd eller folketrosvæsner, som fx helhest, gravso, skelflytter og dræbt kniplingskræmmer. Ud fra en traditionel formidlingsvinkel kan der selvsagt stilles spørgsmålstegn ved en aktivitet som denne, idet ingen af de nævnte væsner kan forbindes særligt med Allehelgen. Denne oplysning var imidlertid en del af selve konceptbeskrivelsen, og med mere tid til aktiviteten kunne denne dimension have været udviklet yderligere, fx med mere information (fx et foredrag) om de forskellige væsner.

I Historiens 2. Hus og på Torvet kunne man tage en række kostumer, hele avatarer (fx en djævle- eller vampyravatar) og andet udstyr, pakket kasser. Der blev “solgt” i alt 39 af disse gratis kasser mellem den 31/10 og 2/11. Ejeren af Wonderful Denmark kunne i øvrigt også melde om en forøget trafik (på ca. 400 flere) på den dag, hvor konkurrencen afsluttedes. Men kun én løste gåden og vandt de 2.500 L$ i præmie!