Det Gamle Rom i 3D på Google Earth


I denne uge lancerede Google Earth et lag, som indeholder bygninger og til dels interiører fra Rom på Konstantin den Stores tid. I følge Wired er faciliteten skabt i samarbejde med projektet Rome Reborn Project på University of Virginia, en udløber af et initiativ som startede på UCLA helt tilbage i 1996. Projektets formål er at genskabe en dag i Roms historie, nærmere bestemt den 21 juni 320 e. Kr.

På Google officielle YouTube-kanal er der allerede en del kommentarer – lige fra folk, der ikke kan få det til at virke, til én der skriver at “This is bigger than Ben Hur”. Jeg hører til de første idet jeg havde problemer med downloadet. Tilsidst lykkedes det dog, selvom jeg måtte geninstallere Earth for at få det til at virke. Introvideoen på YouTube giver et godt indtryk af mulighederne.

Ingen tvivl om at det ser ud som en superfed oplevelse at suse rundt i gaderne og – i nogle tilfælde – også opleve rum og miljøer. Man kan klikke flotte beskrivelser frem og læse mere om væsentlige steder og iøvrigt også vælge disse fra en menuliste. For mig virkede det dog en smule forvirrende, at laget ligger ovenpå den !almindelige” klode.

På mange måder minder selve oplevelsen om Second Life. Dog naturligvis med den modifikation, at dette er en “single-oplevelse” og ses udefra. Man har ingen avatar eller anden fysisk tilstedeværelse og kan ikke interagere med andre ifht. fx undervisning, rollespil eller lignende. Det er superflot lavet (i Google Sketchup forstås) men illustrerer samtidig, hvad vitruelle verdener kan tilføje en 3D fremstilling, nemlig den menneskelige tilstedeværelse, interaktion og direkte formidling.

One comment

Der er lukket for kommentarer.