Gud 2.0?


facebookofgenesis

Jeg har en mistanke om, at Gud må have fået sig en ny spindoktor i løbet af de seneste år. Èn, som fraråder flammesværd og svovlprædikener til fordel for at lade forskellige brugergenererede tiltag dukke frem i sociale medier, m.m. ;-)

I hvertfald er jeg blevet opmærksom på to interessante måder at formidle skabelsesberetningen på :

På websiten for bogserien “The Brick Testament“, som en god kulturarvskollega gjorde mig opmærksom på, får vi hele historien, fra Paradisets have og til Paulus´ ikke ganske tidssvarende (og bestemt heller ikke politisk korrekte) anvisninger for kvinder og slaver. Efter at have været inde på skaberens egen blog, har jeg dog en mistanke om, at der kan være en vis portion humor i siten…

Et andet – og mere direkte humoristisk eksempel – er Guds side på Facebook:  The facebook of Genesis. Vi kan følge med i, hvordan han skriver på væggen, at han keder sig, og skaber gruppen “Light” i kategorien religion og spiritualitet. Og så går det ellers videre … indtil Slangen sender Eva en gave – et stort rødt æble, med beskeden “Enjoy!”, og det hele går skævt. Adam og Eva tilføjer applikationen “Skam”,  de forlader gruppen “Paradisets Have”…o.s.v. o.s.v.

“Biblelhistorie” er også en slags historie – så mon ikke metoderne også kunne anvendes til formidling af mere verdslig historie ?

Som medie kan “Facebook-siden” anvendes til at sammensætte en visualisering/beskrivelse af processer og menneskelige relationer, set med udgangspunkt i en enkeltpersons synsvinkel. En “mikrobiografisk”, og evt. humoristisk tilgang, som også benyttes i mere aktuelle sager. Tag fx dette “eksklusive kig” på Stein Baggers facebook hos whatheblog som har været citeret i forskellige medier.