Til svensk Lucia i Second Life


lucia1

 lucia21

Selvom det først er Lucia i morgen, den 13. lod Swedish Institute et fornemt Lucia-arrangement løbe af stabelen i Second Life i aften. Til tonerne af streamet lyd skred SL-Lucia og hendes terner ned ad den sneklædte bakke i Second Sweden og indtog scenen. Desværre blev flere af ternerne forhindrede, fordi stedet var så fuldt af folk, at topkapaciteten var nået!

På oversigtskortet talte jeg på et tidspunkt over 60 avatarer, og eventen blev da også lidt plaget af lag – bl.a. “hoppende” lyd, og lyd, der på et tidspunkt helt forsvandt. Men alt i alt et godt eksempel på, hvordan det i SL også er muligt at opleve traditioner digitalt.

Svenskerne havde valgt at tale engelsk en del af tiden, og desuden at gentage eventen på et senere tidspunkt, hvor man må gå ud fra, at fx flere amerikanere har mulighed for at deltage. Et fin arrangement – men også en event af en type, som minder meget om den måde, som man kunne afholde et lignende arrangement på i RL. Spændende at holde øje med, om SL som medie kommer til at skabe grundlag for helt nye former for fx Lucia-optog, men også andre traditionelle aktiviteter. I princippet er ALT jo muligt….