Friend connect – endnu en “2.0-to-go” tjeneste   
Før jul lancerede Google deres nye service “Friend Connect” i beta. Jeg har ikke fået set på den før nu, og desværre kan den vist ikke bruges på WP-hostede sites, så den kommer ikke her – men måske på andre sites, som jeg arbejder med. Installationen kræver upload af  et par html-filer, hvilket jo kræver adgang til at placere den slags på sin server.

Imidlertid er Friend Connect – ligesom den afdøde Google Lively og den nye Weblin – endnu et eksempel på tjenester, der fungerer som en art sociale løsdele. Tjenester, hvor pointen ikke er at skabe nye rum med egne adresser og  placeringer, hvor brugerne kan interagere med hinanden. I stedet er der øjensynligt en art “2.0-to-go” trend på gang. Dvs. at der er tale om steder, som kan fungere i sig selv, men i princippet også flyttes rundt på en række forskellige sites.

Kunne man på samme måde flytte kulturav rundt til forskellige sites, sådan at brugere slet ikke behøvede at besøge fx et arkivs eller et museums egen website? Hvad ville der ske, hvis brugere fik mulighed for at anvende arkivalier, se fotos etc.  – evt. i relevant geografisk/emnemæssigt uddrag – på andre websites?