På arkæologisk udgravning i Second Life


romaarchaeology

Sim´en ROMA har nogle meget flotte antikke steder – Mæcenas have, Caracallas thermer m.m. – og nu også et arkæologisk udgravningsfelt. Udragvningen er et godt eksempel på de læringsmæssige muligheder i Second Life. Jeg er som bekendt ikke den rette til at vurdere det arkæologisk faglige i faciliteten, men oplevelsesmæssigt er det noget af det bedste, som jeg har set til dato i SL.

Stedet spiller på fascinationen ved arkæologi – Indy har ikke ikke levet forgæves, og hans ånd svæver på flere måder over lokaliteten. Der er bygget et helt udgravningsfelt op, som bla. fortæller om etik, dendrokronologi, fund m.m. Og man kan naturligvis prøve i praksis. Avataren udstyres med graveske, skovl og hakke og efter noget tids arbejde ender det faktisk med nogle fund. Processen følges af små “beskrivelser” fra redskaberne – faktisk meget godt tænkt og planlagt.

Mit fund bestod af en keramik (kop?) som selvfølgelig er udstillet i Historiens 2. Hus, hvor interesserede også kan finde landmarket til ROMA archaelogy og prøve selv. På min flickr er der billeder af hele den spændende udgravning.

2 Kommentarer

  1. Se det er interessant – imponerende at folk bygger ting og lægger dem i jorden i SL – tænk hvis de aldrig blev fundet.. Men bortset fra det er der en stor og grundlæggende fascination i at afdække fortiden, som man godt kunne bruge i andre formidlingsmæssige sammenhænge. Jeg kommer til at tænke på Johannes Viig fra Martin A Hansens Løgneren, der er skolelærer og hver dag viser en ny genstand, med et klæde over. Ved timens slutning afsløres genstanden, og eleverne er spændt til bristepunktet – og klar til at høre om denne genstand i næste time.

  2. Mjah… bygger og bygger – det er nu ganske små ting, som selv jeg osse kunne have bygget ;-)

    Men det er ét af de mere spændende kulturarvsteder (mine egne iberegnet) fordi det udnytter mediet meget mere end fx undertegnede, der hidtil bare har lavet plancheudstillinger. Jeg synes det er et spændende eksempel på, hvordan man kunne arbejde immersivt i en virtuel verden.

    Der er også et projekt igang, som ikke handler om kulturarv, men er rettet imod sygeplejeelever i Svendborg, som man planlægger at slippe løs i et “virtuelt undervisningshospital”.

Der er lukket for kommentarer.