På arkæologisk udgravning i Second Life


romaarchaeology

Sim´en ROMA har nogle meget flotte antikke steder – Mæcenas have, Caracallas thermer m.m. – og nu også et arkæologisk udgravningsfelt. Udragvningen er et godt eksempel på de læringsmæssige muligheder i Second Life. Jeg er som bekendt ikke den rette til at vurdere det arkæologisk faglige i faciliteten, men oplevelsesmæssigt er det noget af det bedste, som jeg har set til dato i SL.

Stedet spiller på fascinationen ved arkæologi – Indy har ikke ikke levet forgæves, og hans ånd svæver på flere måder over lokaliteten. Der er bygget et helt udgravningsfelt op, som bla. fortæller om etik, dendrokronologi, fund m.m. Og man kan naturligvis prøve i praksis. Avataren udstyres med graveske, skovl og hakke og efter noget tids arbejde ender det faktisk med nogle fund. Processen følges af små “beskrivelser” fra redskaberne – faktisk meget godt tænkt og planlagt.

Mit fund bestod af en keramik (kop?) som selvfølgelig er udstillet i Historiens 2. Hus, hvor interesserede også kan finde landmarket til ROMA archaelogy og prøve selv. På min flickr er der billeder af hele den spændende udgravning.