Kronjuveler og nytårskur i Second Life


kronjuveler

Jeg har været til nytårskur. Ikke den hos dronningen, men den rigtige, den i Wonderful Denmark, som alle kan deltage i, når blot de har en avatar i Second Life.

Arbejdet frem imod nytårskuren har budt på flere udfordringer. Den sidste kom ved selve arrangementet, hvor tilstrømningen blev så stor, at sim´en blev fuld. Der kunne ganske enkelt ikke være flere deltagere, med mindre hele øen skulle gå ned! Altså samme oplevelse og problemstilling som til Lucia-optoget på en af de svenske øer. Heraf kan man jo dels slutte, at de der mener at Second Life er stendødt nok ikke har helt ret. Og dels kan man også – i hvertfald til dels – slutte, at der er en vis interesse for events af denne, måske lidt mere ceremonielle og tilrettelagte art.

Jeg havde selv haft mulighed for at arbejde med indretningen af festlokalet, og havde til det brug selv taget en række fotos på Amalienborgmuseet – et i øvrigt ganske fortræffeligt museum. Lokalet var ikke en egentlig kopi af et eksisterende rum – bl.a. fordi målene ikke passede. Men arbejdet gjorde det ihvertfald klart for mig, at det ikke er en urealistisk opgave at skabe endog temmelig pæne og rimeligt virkelighedstro lokaliteter med udgangspunkt i eksisterende, historiske steder og med brug af”ægte” textures. Også i tilfælde hvor der er tale om rekonstruktioner, er det mit klare indtryk, at resulatet kan få et temmelig “autentisk” præg.

Også rekonstruktion af mindre genstande kan give gode resultater. Til brug for nytårskuren har jeg gjort et første, større forsøg med rekonstruktion af smykker. Og hvorfor ikke sætte alle sejl til med det samme: dronning Margrethes smaragdsæt, der stammer tilbage fra Christian den 6., som forærede sættet til Sophie Magdalene i 172. Det sæt, der findes i dag, er dog samlet af en guldsmed i midten af 1800-tallet. SL rekonstruktionen blev ikke 100% vellykket mht. collierets samling i nakken, men ellers var Charlotta skam meget glad for at bære det fornemme sæt.

Smaragdsætter er derfor et godt eksempel på, hvordan objekter fra RL kan indgå i nye sammenhænge i SL og måske skabe interesse for de originale genstande …og måske ligefrem give lyst til at besøge Rosenborg for at se dem.