Visuelle brødkrummer


Jeg har tidligere citeret en bruger fra www.formidlingsnet.dk for at “visualisering er det nye sort”. Nu er jeg faldet over endnu et eksempel på, at den visuelle tilgang anvendes til en feature, som ellers normalt findes på skrift. En brødkrummesti.

Chigago History Museum har netop lagt en tutorial om deres byleksikon på YouTube.  Bylekskikonnet ligner mange andre andre, der er en lang række artikler om forskellige emner og lokaliteter. Selve byleksikonnet er af ældre dato, og derfor nok ikke helt så socialt, som man måske ville lave det idag. Man kan læse artikler, klikke på links til uddybninger og zoome ind i gengivelser af originale fotos. Og så er der dét med brødkrummestien – i dtedte for traditionelle skrevne brødkrummesti viser leksikonnet små thumbnails af de sider, som brugeren har besøgt. Måske ikke noget, der kan erstatte den traditionelle brødkrumme, som afspejler en sides placering i navigationsstrukturen. Men netop i et univers, hvor man bevæger sig mere intuitvt omkring er en visuel gengivelse af ens egen vej – baseret på de individuelt foretagne valg – gennem websiten en interessant mulighed. Og selve siten er vist helt tilbage fra 2005 ;-)