Virtuel Valentine


Der er mange sims i Second Life, der markerer årets fester. Spændende for en folklorist. Jeg havde ikke mulighed for personligt at være til stede ved nogle af gårsdagens virtuelle Valentinarrangementer, men tog en tur rundt til et par nordiske sims her “morgenen-derpå”. Valentinsdag har et indhold, der ligger i forlængelse af en del af det formål, som nogle har med SL:  at date, og møde nye mennesker.

Grundlæggende ser der ud til at være mindst to “grundformer” for events, den realistiske og den fantasifulde. Den realistiske aktivitet søger at skabe et miljø, der minder så meget som muligt om virkeligheden i rl. Interiør og aktiviteter modelleres efter den form, som en aktivitet eller sammenkomst kunne have haft i rl. Aktiviteten foregår i rum , der kunne have pendenter i rl og avatarerne tilbydes mulighed for at gøre ting, som også kunne have fundet sted i rl. Fx drikke, spise etc. Det giver ikke mening i den forstand, at avatarer kan intage føde, men de sociale aspekter ved handlingerne er fortsat gyldige. Man kan fx skåle, tilbyde en anden et glas – og snakke om pindemadder m.m. som man har fået eller selv lavet ved andre lejligheder. Bortset fra rent faktisk at kunne indtages, opfylder virtuel mad og drikke mange af de samme funktioner som i rl.

Den fantasifulde aktivitet sættes i omgivelser, som adskiller sig fra, hvad der ville være muligt i rl. Fx som i den svenske sim Second Sweden, der afholdt sit arrangement i en box frit svævende i luften, og udsmykket med – ligeledes – svævende hjerter. Fantasien kan naturligvis gå endnu videre – men er det kun fantasien, der sætter grænser? Og i givet HVIS fantasi… skabernes eller deltagernes? Kan arrangementet blive for mærkeligt? Skal der være et vist mål af genkendelige elementer fra RL?