Google maps til historie og kulturarv i Second Life


Googlemaps er et fortræffeligt redskab, når der skal skabes geografiske indgange til  næsten alt. Ikke mindst, når der er tale om ting, der findes med stor geografisk spredning. Som fx lokaliteter af historisk betydning. Et spændende tilbud ville fx være, hvis man med Googlemaps som indgang i Second Life kunne besøge alle stederne på UNESCO´s verdensarvsliste – eller i det mindste nogle af dem, da der som bekendt er en hel del.

Det er ikke nogen hemmelighed, at søgefunktionen i Second Life ikke er den bedste. Heller ikke, at det kan kræve lidt inspiration at tage springet in-world, hvis man ikke har været der før. I denne forbindelse kan forbindelsen mellem et almindeligt brugt værktøj og den virtuelle verden måske være  med til at lette overgangen? Noget af det smarte ved den nu hedengange Google Lively var jo netop, at det ikke var så svært at forbinde Lively med andre digitale steder. Man kunne ret nemt embedde noget html, og så var man der.

Forbindelsen mellem det almindelige net og 3D-nettet er bestemt én af udfordringerne for virtuelle verdeners udbredelse. I SL kan man som bekendt både opbygge kopier af det forgangne, af dét der aldrig blev realiseret og af det, som stadig findes – men måske ikke umiddelbart er nemt at komme til for alle. Googlemaps kan vise lokaliteterne i en fornuftig og kendt kontekst, og med flere links til kontekstualiserende materiale end jeg har gjort her.

Et eksempel på et kort med en noget mere begrænset geografi er dette, der udelukkende viser danske RL-lokationer, genopbygget i SL:

Inspirationen fik jeg fra dette kort på Virtual Worlds Research, som viser undervisningsinstitutioner med repræsentation i SL. Kortet blev fremstillet tilbage i december 2008.

4 Kommentarer

Der er lukket for kommentarer.