Få skæg og høj hat – get Lincolnized!


cshj_lincoln

For et par år siden havde vi alle sammen simpsonizede billeder på vores facebook-profiler. Og dem der ikke var på facebook, sendte billederne af sig selv som figur i den populære Simpsons-tegnefilm rundt til venner og bekendte på den gammeldaws facon med e-mail.

I år fylder Abraham Lincoln 200 år og Chicago History Museum (det er dem med den visuelle brødkrummesti) har taget grundideen i “simpsonisering” op.  Så i anledningen af den berømte præsidents runde dag kan man blive “Lincolnized”. Man uploader et foto af sig selv og kan så forsyne det med Honest Abe´s karakteristiske frisure og hageskæg – samt høje hat – i forskellige varianter.

Lincolniseringselementerne kan resizes, roteres og  vælges i forskellige farvetoner. Når man er færdig, kan man enten gemme det betagende resultat på egen pc eller uploade det til flickr. Uploader man til flickr kan man deltage i konkurrencen om et år gratis medlemskab i museumsklubben. Everybody’s Lincoln på flickr har Lincoln´er i alle tænkelige afskygninger, køn, farve – og dyreart. Nogle har også lincolnizeret kæledyret, og én af dem, der måttet lægge kontrafej til, er en grøn øgle. Andre har brugt et brudebillede, én et billede, hvor hun er fotograferet sammen med en Lincoln-reenacter – og én har taget et billede af Lincolns ansigt fra Mount Rushmore og lincolnizeret dét. masser af folkelig fotografisk kreativitet.

Fejringen, som blev skudt i gang på Lincolns fødselsdag den 12/2,  rummer naturligvis meget andet end denne virale sag. Der er udstilling, programvirksomhed, webustilling og nye varer i museumsbutikken (bl.a. en  meget livagtig reproduktion af den berømte tale ved Gettysburg)

Indtil videre har over 200 trukket i skæg og høj hat for at fejre den gamle præsident – og evt. vinde et gratis medlemsskab i museumsklubben. Ærgerligt, at der er så længe til Thorvaæd Staunings næste runde dag? For gad vide hvordan katten, øglen eller brudebilledet ville se ud med Stauninge-skæg og runde briller?