Just Genealogy i Second Life – nu med dansk bondehus


justgenealogy

Just Genealogy er et område i Second Life dedikeret til genealogi – slægtsforskning.  Der er forskellige stande, dedikeret til enkelte landområder. Nu har jeg fået mulighed for at supplere de mange ressourcer med et lille sted, der giver input til brug af danske, genealogiske kilder.  Stedet er en øvelse i fht. mit store og egentlige projekt, Falstergården fra Frilandsmuseet i Maribo. Gårdens vægge  er nu på plads, men sådan et sted skal jo også have indbo, og (uha!) tag samt døre og vinduer. Så måske var det klogt lige at lave en prøve ;-)

Det lille hus i “Just Genealogy” har kun én stue (af prim-økonomiske årsager). Men stuen rummer nogle af de vigtigste ting, som man kunne finde i et bondehjem fra ca. 1800-1830; ovn, seng, bord etc. På bordet ligger  et par kildeeksempler – fra mit yndlingseksempel Holsteinborg, naturligvis, hvor en pige ses i folketællingen 1834 og ved sin konfirmation i kirkebogen 1839. Eksemplet illustrerer, hvordan den samme person kan omtales i forskellige kilder. De enkelte møbler er forsynet med notecards, der giver lidt kulturhistoriske oplysninger. Fx fortæller notecardet i vuggen lidt om navngivningstradtitioner og kortet i “spisebordet” diskuterer det forhold, at kvinder stod op og spiste i visse egne. Der er et par billeder mere fra det lille hus i Just Genealogy på min flickr.

Den besøgende mødes ved indgangen af en klikbar figur “Ane Hansdatter”, som ved klik loader en menu, hvorfra man kan vælge information om forskellige emner. Ane har også en spånkurv med links, samt en “rejsefører” til forskellige historiske steder i Wonderful Denmark.  Alle disse features er elementer, som testes med henblik på Falstergården i Second Life.