Historiske kort over Mars på Google Earth


historisk_mars_paa_google_earth

Google Earth har lanceret en visning af historiske kort over Mars. I slutningen af 1800-tallet skabte Giovanni Schiaparelli nogle af de første deteljerede kort over Mars og beskrev de såkaldte “kanaler”. Lineære formationer, der vist har givet meget anledning til spekulationer om, at de skulle være menneske – eller måske retteret “alien-skabte” og tyde i retning af en højt udviklet civilisation på den røde planet.

Nu kan man se Schiaparellis og andre historiske kort på Google Earth´s visning af Mars. Kortene er “foldet rundt om” en globe, som kan drejes, zoomes etc. Og zoomer man ind på området lidt til venstre for Browning Land kan man bl.a. se billede af, og læse om det første menneskeskabte objekt på Mars, en sovjetisk satellit (eller hvad et sådant fartøj nu hedder ;-) som havde en uheldig landing i 1971.

Visningen af de historiske kort, spændt ud på globen er flot og en interessant mulighed for at gå på opdagelse i flere lag af historien om vor nabo i solsystemet.