En historie-browser!?


Jeg faldt ved et tilfælde over http://www.king.igs.net/~deboer/twist/
en website (vist af betydelig ælde) som angiveligt rummer er historiebrowser. I følge beskrivelsen skulle Twistory være en freeware browser med historisk indhold, som viser hvornår forskellige personer m.m. levede. Jeg har forsøgt at kigge mere på det, men hverken jeg, eller min pc er venligt stemt overforen hqx-fil. Så vidt jeg forstår på diverse sider skal man have et særligt program til at unzippe med. Alm. WinZip duer ikke.
Men ideen lyder meget spændende. En art browser med historisk indhold, i et åbent format, som man selv kan lægge flere oplysninger i. På sin website skriver konstruktøren at “It is meant to provide a way to keep track of the multitude of different peoples, dynasties, empires and developments throughout history.”

Denne “historiebrowser” er et godt eksempel på et lejlighedsfund – jeg ledte efter noget helt andet, nemig twitterkalenderen på  http://twistory.net som jeg ville prøve at teste.

2 Kommentarer

  1. Nu har jeg kigget på det og kan oplyse at det drejer sig om en interaktiv globus samt en tidslinje som begge to viser dynastier. Man kunne have godt implementeret det som web applikation vha. Google Earth samt SIMILE timeline og dermed undgået platform problemer som du har oplevet dem.

Der er lukket for kommentarer.