ØV – Wikia Search gik ikke


Det varede lidt før det gik op for mig, at comon´s nyhed om, at Jimmy Wales lukker Wikia Search nok ikke var en aprilsnar.

Ideen med at lave en 2.0 søgetjeneste, hvor brugerne kan påvirke og forbedre søgeresultaterne i overensstemmelse med deres interesser m.m. var ellers god.

At søgning er personlig, at hver enkelt “søger” har specifikke interesser, forudsætninger etc. som vedkommende deler med andre og med fordel kunne tænke ind i sine søgesammenhænge er jo ret oplagt. Der er nogle netbrugere, hvis søgeresultater man er mere interesseret i at koble sammen med sine egne end andres. Ikke mindst, hvis der er tale om søgning ifht. nicheinteresser, meget specifikke fagfelter etc.

Så jeg har en fornemmelse af, at denne form for søgetjeneste måske kommer igen – måske en widgetizeret 3.0 applikation, som man kan flytte rundt på nettet? Eller som en mulighed man kan vælge til og fra på eksisterende søgetjenester? Mon ikke der sidder nogen ovre i Mountain View, som har noteret ideen?