Berlin 1920


berlin1920_secondlife

I Second Life er en gruppe “tyskofile” indbyggere i gang med at konstruere en lille del af Berlin anno 1920. Foreløbig har gruppen, der tæller ca. 50 personer, fået oprettet en lille prøvesim, som virker meget spændende. Der var åbning den 31. maj, så det hele er fortsat ganske nyt – alligevel ligger sim´en højt i søgninger efter historiske steder i SL. Der er ikke tale om en RP-sim, men alligevel opfordres gæster til at bære periodekorrekt tøj for ikke at ødelægge illusionen.

Stedet indeholder bla. en kælderbeværtning, butikker med frisurer og tøj fra 1920 og har fine lydkulisser. Prøvesim´en har det bedst i aften- eller midnatslys, og rummer mange gode eksempler på plakater fra tiden. Grafittier gør opmærksom på arbejdsløshed og kræver flere arbejdspladser, mens opsatte poseballs både giver den besøgende mulighed for at falde døddrukken om  rendestenen og trække på et gadehjørne. Stemningen er en smule sort – og det er den eneste sim jeg har besøgt, hvor det altid regner i velkomstområdet. Men meningen er, at 1920´ernes brølende og kulturelle Berlin heldigvis også skal indgå bl.a. med en cabaret, hvortil talentkonkurrencerne allerede er i gang.

Berlin 1920 på flickr – flickrpool for Berlin 1920 – Berlin 1920 i Second Life