Ribe fylder meget rundt


ribe

I går besøgte jeg Ribe, hvor min gamle kollega Charlotte koordinerer  byens meget runde dag, som skal løbe af stabelen til næste år. Jeg var inviteret til at sige lidt om muligheder på nettet, herunder 2.0, og det blev en spændende aften. I hvertfald for mig. Jubilæet i “Danmarks ældste by” kommer til at omfatte mange forskellige typer af aktiviter. Både de traditionelle, som fx udgivelse af en gedigen byhistorie, men derudover forvalter styregruppen midler, som kan gives til en vrimmel af forskellige projekttyper, blot de inddrager og formidler Ribes historie, kultur, kunst, musik, idræt eller natur. Desuden sættes der særligt fokus på handicapturisme, hvorfor arrangementer med handicapvenlighed nævnes særskilt på www.ribe1300.dk som er jubilæets projektsite.

Hvordan kan man så give et sådant jubilæum synlighed på nettet? Heldigvis har nogle af de allermest synlige sites og historie og turisme i Ribe en meget høj netsynlighed. De ripensiske historie- og turistsites, som var med til mødet, er meget forskellige i teknologi, indhold m.m. Men én mulighed er at lave et samarbejde, hvor “løse” produkter, som fx videoer og syndikeret eller widgetiseret indhold, binder de forskellige sites sammen omkring jubilæet.

Vi kiggede også lidt på Google Insights og trends for at se, hvad og hvordan brugere søger efter, når de er interesseret i Ribe. Og det er naturligvis oplagt at kigge videre ved hjælp af disse redskaber. Fx at se på, hvordan og efter hvad brugere søger, når de leder efter emner eller tilbud, som byjubilæets program kommer til at tilbyde.

Det bliver spændende at se, hvad de gode og idérige folk  den gamle, sydjyske by kommer frem til. Kommer vi til at møde machinimaer med en virtuel dronning Dagmar? Eller får vi videoer, hvor byens kendte vægter gå gennem både tid og rum i byens historie for at formidle de mange arrangementer? Eller får Laurids Spliid mon en blog? Eller bliver det nogle helt andre tiltag? 

Hvis man vil følge med kan man fx melde ind i facebook-gruppen Ribe – 1300 år.