Grøn solidaritet med Iran på Twitter


groentwitter2

At man gennem markering med fx forskellige farver, symboler m.m. kan markere sympati med fx politiske og religiøse sager er langtfra nyt. Den frygiske hue, sans culotterne, den røde “AIDS”-sløjfe, farven lyserød som opslutning i arbejdet mod brystkræft etc. der er masser af eksempler på hvordan en farve eller et mærke forbinder tilhængere af en bestemt sag. Normalt plejer grøn at være associeret med St. Patricks Day, og glade irere, der i dagens anledning har farvet både hår, skæg og deres øl klart grønne.

Men senest er farven grøn blevet symbol på opslutning bag protesterne i forbindelse med det iranske valg. En bevægelse, der også findes i cyberspace på blogs, facebook og Twitter. Her vælger brugere at vise deres støtte til de iranske protester ved at farve deres avatarer grønne, eller placere en grøn blok på profilen i stedet for det sædvanlige profilfoto.

Et eksempel er den amerikanske journalist Ana Marie Cox, som på sin blog har farvet den sædvanlige avatar grøn. Også danske twittere bruger muligheden for at støtte bevægelsen Help Iran Election som man også finder på  #iranelection.

Mere:
The greenification of Twitter
Green reflects solidarity with Iran protesters on Twitter