– skal vi poke?


poken

Alle har prøvet det. Man står til en konference og har hørt et spændende oplæg eller snakket med en deltager, der står med præcis de samme problemstillinger som én selv. Og så skal vi udveksle visitkort.

Der er bare lige dét ved det, at man har glemt sine. Eller man har kun ét nusset og krøllet ét tilbage, og  det er så med det gamle telefonnummer. Forresten er man heller ikke lige i dén funktion, der står på kortet mere – og i øvrigt er man midt i et jobskifte…. eller der er noget andet i vejen. Og så ender det tit med, at man står og fumler med afrevne lapper fra sidemandens blok. Men man får da udvekslet kontaktoplysninger – og måske overlever sedlen flere dage i konferencemappen, inden man desværre får smidt den væk :-)

Den slags kan naturligvis gøres meget mere fikst og digitalt i det 21. århundrede. Jeg hørte første gang om Poken på Abelone Glahns blog for et par uger siden, men jeg er bagud, for den er ihvertfald helt tilbage fra  december 2008. Man køber den lille gadget, opretter en konto på doyoupoken.com og vælger hvilke netværk man vil dele (fx plaxo, linkedin, facebook etc.). Når man næste gang møder en person man gerne vil holde kontakt med holder man sine pokens “hænder” op mod hinanden. De lyser grønt og når man sætter sin USB i derhjemme har man fat i de profiler, som ens nye kontakter har valgt at dele via poken. Den lille video fortæller hvordan.

Supersmart – og stor var min glæde, da jeg på facebook opdagede, at Karin Høgh i sin podshop sælger de små fyre for 120 kr. stk.  Så nu har jeg en poken, der ligner en ræv – og mangler bare nogen at poke med!

Jeg er så glad for min nye gadget, at indlægget straks er crossblogget på http://www.formidlingsnet.dk og http://arkivformidling.wordpress.com

8 Kommentarer

 1. Charlotte, du er slet ikke bagefter – du er helt fremme i skoene, og det er mest på konferencer, at du vil møde andre med Pokens. Men nu er jeg i hvert fald begyndt at sælge her i Skandinavien, så…

  Jeg har lige lavet en dansk manual, for den lille dims kan mere, end man lige tror. http://sn.im/pokenmanual

 2. Tak for kommentar – jeg var ellers helt bange for, at jeg var so last year :-)
  Jeg synes da, at det i øvrigt er den ideelle konferencegave, bl.a. fordi den ikke er særligt dyr. Især er den oplagt, hvis der er trådløs eller lign. så man kan aktivere den med det samme og bruge den ved den aktivitet man deltager i.

  Jeg håber at møde mange til museums- og arkivkonferencer som jeg kan poke med.

 3. Du behøver slet ikke wifi for at bruge din Poken – du kan bruge den med det samme (når du har fjernet den lille slip og aktiveret batteriet) – så kan du poken derudaf og når du så kommer hjem, kan du oprette din profil på nettet.

  Det står alt sammen her http://sn.im/pokenmanual

 4. Læse manualen…. dét er selvfølgelig nok ikke nogen helt dum idé, selvom det i reglen er det sidste man tyr til. (Fx når man står med en halv IKEA-reol og 14 umage skruer i overskud)

  Det er da endnu smartere at man ikke behøver at have oprettet profilen først. Det troede jeg egentlig, men det var så osgå før jeg kiggede på din gode og pædagogiske manual :-)

 5. Smart idé. Men også sådan lidt hønen-eller-ægget: der er jo ikke så meget ved at ha’ en før de bli’r rigtigt udbredte, og de bli’r ikke rigtigt udbredte før….
  Desværre synes jeg det er lidt sparsomt med informationer på firmaets web-side. F.eks. fremgår det ikke præcist hvilke sociale netværk man kan linke til – og om man kan linke til sin egen blog / website. Og så er de der små figurer altså lidt for cute på den jeg-vil-være-ung-med-de-unge måde for en ældre herre som mig ;-)

  1. Ja – der er nok ikke meget fest i at være den eneste, der har dimsen. Men da den er temmelig billig, 150 kr. alt. incl., er der da i hvertfald én barriere for anskaffelse, som er til at overse :-) Og jeg synes som sagt det er en super konferencegave-idé. Hvis man har sin blog som del af et netværk – fx på ning eller trækker den ind på facebook – så kan man vel i princippet godt “linke” til den, men det er de sociale netværk, ikke websites, som dimsen er lagt an på at dele. Pt. kan du dele alle de nedenstående (hvor jeg egentlig undrer mig lidt over, at fx delicious og youtube ikke er med, når mere “eksotiske” tysksprogede netværk er der). Udover de nedenstående kan man også dele IM-tjenester; Skype, MSN, AIM/ICO, Google Talk og Other Talk.

   Mht. figurerne – helt enig! Hvis der havde været en voksenmodel for ældre damer, sådan “sort-børstet-stål-georg-jensen-look-alike”, så var jeg nok sprunget på den :-)

   Man kan dele flg. netværk:
   Ameba
   Badoo
   Bebo
   Facebook
   Flickr
   Friendster
   Glocals
   Gree
   Hi5
   Hyves
   IMB profiles
   Linkedin
   MeinVZ
   Mixi
   MySpace
   Netlog
   Ning
   Orkut
   Plaxo
   Schuelervz
   Skyrock
   SmartFm
   Spoke
   StudiVerzeichnis
   The Quad
   Tuenti
   Twitter
   UsGang
   Viadeo
   Wer-Kennt-Wen
   Xing

 6. Tak for svaret. Du har ret, til den pris kan det ikke skade at prøve.
  Jeg bliver i øvrigt helt forpustet når jeg ser den lange liste. Man føler sig jo potentielt socialt isoleret, hvis man ikke er på mindst 4-5 sociale netværk. Og hvordan skal man så få tid til at være på i meat-space også?
  Men det er selvfølgelig en helt anden diskussion……

Der er lukket for kommentarer.