Møntmestergården


moentmestergaarden

Selvom sommerferien ikke er startet endnu, véd jeg godt hvad aftenerne skal bruges på. Jeg skal læse Thomas Bloch Ravns rigtig lækre bog om den flotte Møntmestergård, som netop er åbnet i Den Gamle By. Jeg har smugbladret lidt i den, og kan afsløre, at man udover smukke fotos fra opbygningen bl.a. kan glæde sig over arkivalier – bl.a. en gengivelse af Geddes eleverede fra 1761, hvor man kan se gårdens placering.

Men det er også interessant at kigge på nogle af de tanker man gjorde sig om husets bevaring og fremtidige opholdssted. Der har faktisk været mange kreative forslag i spil: Tivoli, Fælledparken, bag Bådsmandsstrædes kaserne, Bellahøj, Amager Fælled og pladsen ved Trinitatis kirke. Den konservative Henning Hansen og de radikales Hermod Lannung syntes det ville være en rigtig god idé, hvis man fik et københavsk bygningsmuseum. Hansen fremhævede at “… i Århus har man på fremragende måde reddet sig i land ved at lave Den Gamle By, hvor den gamle borgmestergård ligger på torvet. Kunne vi gøre det samme. som Århus har gjort, ville det være storartet… vi må derfor opfordre Magistraten til i tide at skaffe en sådan plads til en gammel by i København.”

Sådan gik det som bekendt ikke – det kunne ellers have været herligt med sådan en “gammel by” i København. Men …. på den anden side… nu er Møntmestergården til gengæld kommet i rigtig  godt selskab som en del af  årets museum 2009.