On-site digital formidling på Davids Samling


Når man har ferie, har man jo bl.a. tid til at gå på museum og jeg har været forbi ét som jeg aldrig før har besøgt, nemlig Davids Samling i København.

De havde et par gode ting som jeg skyndte mig at tage lidt elendig dokumentation af. Dels en ret fiks måde at udstille mønter på – man peger på den mønt, man er interesseret i, og får beskrivelse m.m. af den på et lille display nedenunder (den blå skærm på billedet).

moentdisplay

Men dét som jeg for alvor syntes var smart, og derfor har taget en dårlig video af, var en stander med information om nogle af samlingens “multifunktionelle” empire(?) møbler.

I samme rum hvor møblerne står, har museet opstillet en stander med adgang til yderligere information om de enkelte stykker. Fælles for mange af møblerne er, at der en lang række muligheder for at “customize” dem til forskellige funktioner. Der er skuffer, plader, klapper m.m. som kan trækkes ud, op og ned på mange forskellige måder.  På standeren kan brugeren selv animere møblet og derved få et indtryk af dets mange forskellige muligheder. Èn animation siger mere end 1.000 ord.

Jeg synes det var en meget enkel og lækker måde at beskrive det på, så jeg fik min mand til at agere håndmodel og optog ovenstående video, som (på trods af kvaliteten)  forhåbentlig giver et lille indtryk af faciliteten.

Indlægget er crossblogget på www.formidlingsnet.dk