På besøg i Stanford Virtual Archives


Stanfords arkiver har etableret et lille testsite i SL. Her vises eksempler fra arkivet på en måde, som udnytter det tredimensionelle medie på en interessant måde. Gennem at vise klikbare arkivkasser, med autentiske etiketter får gæsten et indtryk af, hvordan arkiver og arkivalier ser ud i virkeligheden. Ganske vist flyver virkelighedens arkivalier ikke rundt oppe under loftet :-) . Men forbindelsen mellem fysiske arkivalier i arkivkasser – og den almindelige onlineregistratur illustreres på en spændende måde.  Rent arkivpædagogisk er det måske en udfodring, at vejen går fra de “fysiske” arkivalier til on-line registraturen? Den almindelige vej for brugeren er jo sædvanligvis den modsatte – fra registratur til arkivalier.

Men pointen – at registraturen hænger sammen med fysiske arkivalier er tydelig og vist på en måde, som udnytter 3D-mediet godt. Også selvom den lille film måske ikke yder installationen retfærdighed. Bl.a. er opløsningen meget bedre i SL end på filmen, hvilket jo yder arkivalierne noget mere retfærdighed.

4 Kommentarer

  1. The movie works pretty well! Which software did you use for making it?

    Also a suggestion, for the convenience of your Dutch readers: why not have a translate button on your blog? ;-)

    1. Ty for the comment and suggestion. I´ll find a translate button. I can se what you mean! And of course I will nor dissapoint my immense dutch audience ;-)

      The software I used is CamStudio, an OpenSource freeware tool for screenrecording which you´ll find at http://camstudio.org. I edit using just moviemaker, and I think it works OK for little “documentaries” such as this. I think, that it could also be an idea, if someone wanted to try out making videotutorials for online catalogues etc. before investing in something more expensive.

Der er lukket for kommentarer.