Virkelighedsfilter – historisk augmented reality til mobil


Jeg kan i almindelighed godt se, at der er en række udfordringer i at anvende mobiltelefoner til formidling af kulturarv. En lille skærm, begrænsede ressourcer til at modtage indhold, osv. Jeg savner også statistikker, som for alvor viser, at mobilløsninger med kulturarv har mange brugere. Mange af disse udfordringer kan dog sikkert ændre sig i takt med, at flere og flere anskaffer smartphones.

En af de mere interessante brug af håndholdt device til on-site formidling af kulturarv er denne mulighed, som den lille video vider. På stedet gengives en rekonstrueret lokalitet i 3D. Brugeren kan se den ægte lokation og rekonstruerede version, sammenligne – opleve forskeller og ligheder. Netop muligheden for en rekonstrueret 3D-oplevelse, sammenholdt emd stedets autencitet ser ud som en spændende nyskabelse, som kunne være interessant for “heritage sites”.