Sådan spredes Twitter


axbom-twitter

Fra svenske Per Axbom, der skriver en af mine yndlingsblogs om “webbstrategi, webbtrender och användarupplevelser sedan 1996” har jeg stjålet ovenstående visning af, hvordan Twitter kan anvendes, fra et indlæg “Tjen penge på Twitter“. Dér hvor der på illustrationen står “Företag”, kunne der ligeså vel have stået fx “foreninger” eller “institutioner”.

Meget apropos, eftersom jeg netop i den sidste tid har arbejdet lidt med at sætte forskellige af de websteder som jeg arbejder med, op på Twitter og forbinde pipperiet med andre tilstedeværelser. Der er mange forhold at overveje her!

En af styrkerne ved Twitter, som svenske Axbom ikke nævner, er at indholdsstrømmen ikke kun kan spredes ud til andre tjenester og fora – men jo også hente og samle informationer fra forskellige kilder. Fx ved at kombinere live-tweets, RT og replys med input fra services som Twitterfeed og Twuffer

På denne måde har Twitter en rolle og et særegent brugscenarie : rigtigt mange tilgår servicen via andre værktøjer, indholdet kommer mange steder fra hvor det har et andet liv – og indholdet spredes mange steder hen hvor det ses. Også uden at dem, der bruger det, har været i nærheden af Twitter selv…. faktisk rigtigt 2.o :-)