Københavnske arkiver og museer i Google Earth 3D


Forleden blev jeg opmærksom på, at København er én af de byer, som man nu kan se i Google Earths 3D visning.  Noget af det man kunne benytte sådan en facilitet til er selvfølgelig straks at flyve rundt og se, hvordan fx vores kulturarvsinstitutioner tager sig ud!

Modellerne er relativt længe om at indfinde sig ifht. den tid det tager at loade i virtuelle verdener. Jo længere tid man flyver omkring,  navnligt inde i centrum hvor der er mange 3D-bygninger, jo længere tid tager det at få bygningernes teksturer loadet.

Det er selvfølgelig dem, der er lavet i Sketchup, der er de flotteste. Nogle fremstår pt lidt forvanskede, hvilket både gælder teksturer og former.  Men der er bestemt perspektiver i det – fx kunne man også lægge lyd på, eller indtale speak til små byvandringer, temature eller lignende. Eller man kunne bruge “løse klip” i fx vejledningsvideoer om arkiver/biblioteker og relationer mellem samlinger på forskellige institutioner.

Hvis nogen skulle have lyst at lege videre med kmz-filen, så er den her til fri afbenyttelse:  kulturarvssteder-i-google-earth-3d

Indlægget er cross-blogget på http://arkivformidling.wordpress.com og http://www.formidlingsnet.dk