Landsarkivet for Sjælland i Google Bygningsværktøj


Jeg har ikke tidligere eksperimenteret med Google Bygningsværktøj, og valgte derfor – troede jeg – en enkel bygning til mit første projekt. Landsarkivet for Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm som ligger på Nuuks Plads (tidligere Jagtvej 10) på Nørrebro. Arkivet består dybest set af tre kasser, hvoraf de to har fladt tag. Google bygningsværktøj tillader brugeren at bygge i 3D i  bestemte områder af verden – nemlig områder, som er fotograferet fra så mange vinkler, at det er muligt at genskabe bygninger med brug af googles egne texturer.  Det er dog også muligt at hente sin model ned i Sketchup og her lægge andre  overflader på den – og derpå atter uploade den til3D warehouse.

At bygge en bygning i 3D “ovenpå” 2D billeder viste sig faktisk overraskende svært for en begynder. Afstandsbedømmelse, vinkler etc. er vanskelige at vurdere. Selv med lidt erfaring fra bygning i Second Life – er der lidt udfordringer i at bruge disse to tools. Men med lidt øvelse kommer man vel efter det. Under alle omstændigheder er det en spændende ressource at eksperimentere med, og hvis nogen skulle have lyst til at forbedre mit digitale byggesjusk kan man her hente Landsarkivet for Sjælland, Lolland-Falster & Bornholm i Google 3D warehouse til videre foranstaltning.