Victoriansk Pompeji i Second Life


For få dage siden åbnede en ny – og læringsrig – lokation i Second Life. To forskere fra University of Bristol har med JISC som partner rekonstrueret et pompejansk hus, sådan som det var genskabt i 1854 i Sydenham Crystal Palace i London. I RL eksisterer det originale hus og palads ikke mere, begge dele blev ødelagt ved en brand i 1936.

Det pompejanske hus er  altså ikke genskabt, sådan som det så ud i Pompeji, men sådan som victorianerne ønskede at rekonstruere det. Der er mange afvigelser fra det originale hus, hvilket der er redegjort for på plancher uden for huset. Teamet, der har gjort stedet muligt erShelley Hale som har skrevet en PhD om romerske huse og Nic Earle hvis PhD handler om visuelle kommunikationskanaler, bl.a. i Second Life. I følge bloggen http://sydenhamcrystalpalace.wordpress.com, er målet at skabe et sted, med relevans for lærere og studerende på såvel universitets- som skoleniveau. Bloggen relaterer stedets indhold til det nationale curriculum, og redegør for udviklingsideer – bl.a. muligheden for at elever kan komme med forslag til modellens fortsatte udvikling. Hvordan stedet forholder sig til Linden Labs alderrestrikioner, har jeg ikke kunnet finde. Men det er et interessant spørgsmål, når modellen nu er etableret i SL og ikke i OpenSim.

Det er et rigtigt interessant sted, med masser af information, og absolut et besøg værd, selvom det endnu ikke er helt færdigt. Da jeg besøgte det for at lave den lille machinima var stedets bots fx ikke aktive. Der skulle angiveligt være nogle pompejanske spøgelser, men de er måske “hjemme” næste gang man kigger forbi. Til gengæld er der en meget velfungerende HUD, som bl.a. afspiller lyd og fungerer som en udmærket audioguide. Den fås gratis ved indgangen, og der er ingen dress-code, men alligevel valgte Charlotta at trække i det mest victorianske, som inventory´et kan opvise.

Slurl: Besøg det pompejanske hus fra Crystal Palace i Second Life

Sydenham Crystal Palace blog
Omtale af projektet på University of Bristols website
Joint Informations Systems Commitee (JISC)
JISC´s guide til undervisningsbrug af Second Life