Slut med gratis netværk på Ning – men andre sites tilbyder alternativer


Det gratis netværk Ning, har for få dage siden annonceret, at det nu er slut med at oprette sine egne, gratis netværk på siten. Der har hele tiden været muligheder for både at oprette gratis og “pro”-konti. Der findes en del netværk for historiske foreninger, museer, etc. (bl.a. den just premierede http://museummarketing.ning.com )

Flere andre interessenter står på spring for at byde tidligere Ning-brugere indenfor. Der er både selfhostede løsning og løsninger, som kræver at man downloader software, som sættes op på en server. Nogle af disse alternativer, som også nævnes hos Mashable, er Spruz, Grou.ps, SocialGOGroupsite, Grouply, Wackwall, Buddypress , Elgg og Lovedbyless.

Men nu er det så slut med “Free” på Ning og bl.a. Mashable har haft artikler om, at gratis-modellen måske har haft sin tid.  Om man kan tolke det sådan, om andre sites der bygger på samme model vil følge efter, eller om det primært skyldes, at Ning ikke har kunnet finde en hensigtsmæssig forretningsmodel i feltet mellem gratis, betalt, annonceindtjening etc. der kunne holde i længden, vil tiden vise. Et andet spørgsmål er, hvordan Ning vil skrue den nye forretningsmodel sammen – ikke mindst i lyset af, at andre fortsat tilbyder noget lignende gratis.  Der gik kun ganske kort tid, før #ning gav rigtig mange forslag på Twitter.

Under alle omstændigheder er en del af dét man kan lære af Ning-historien, at hvis man anvender gratis sites, så bør man enten tage backup af vigtigt indhold eller være indstillet på at kunne miste det. De relationer man har opbygget kan imidlertid være svære både at backe up eller at acceptere at man mister. Er det forskelligt fra situationer i RL, hvor foreninger kan risikere at blive nedlagt, tidsskrifter og magasiner kan gå ind, sponsorer kan trække støtte tilbage. Kan det sammenlignes, eller er det vidt forskellige situationer?

En kommentar

Der er lukket for kommentarer.