Fremtidens – nåhr nej… nutidens – konference


Jeg har været til en konference i Sverige i dag. En spændende konference om sociale medier, som blev afviklet af Bibliotekshøjskolen i Borås. Samtidig sad jeg pænt ved mit skrivebord og passede mit arbejde. Med lyden fra bambuser-sendingen i øret og tjek på twitterstrømmen #smp10 i frokostpausen kunne jeg løbende følge med i, hvad der foregik til konferencen og fornemme hvilke spørgsmål og pointer, som optog deltagerne i salen.

Jeg véd ikke hvor mange mennesker, der sad i Borås, men på bambuser er sendingen set rigtig mange gange. Den mest populære sekvens havde næsten 600 liveviews, og dét skal der alligevel en ret stor sal til for at leve op til IRL. Det kan være fint at møde kollegaer i analog form, men det er jo ikke altid muligt at deltage i alt, hvad man gerne vil deltage i. Der er rejseudgifter, måske skal man tage fri, måske er det ikke ens “tur” til at komme på konference, måske vil man spare på flybiletterne – der kan være mange gode grunde til at deltage online.

Et hurtigt kig i krystalkuglen får mig til at gætte på, at webcastede aktiviteter af denne type sagtens kan have en fremtid, også på ret kort sigt. Alle sammenhænge, hvor man kan have brug for at være tilstede til et møde, seminar eller lignende kan i princippet inddrage flere deltagere ved at (også) at være digitale. 

Inden for foreningslivet kan nogle af disse tilgange og måder at udvide en deltagerkreds på, være et oplagt alternativ/supplement til traditionelle generalforsamlinger og lignende, som måske ikke altid er dét, der prioriteres i en travl hverdag. Den genealogiske forening DIS-Norge forsøgte for nyligt med et “digitalt landsmøde“, som blev tilgængeliggjort på forskellige platforme. Oplysningerne om at “nu bliver der afholdt beretning” og “nu fremlægges regnskabet” er naturligvis (normalt) ikke af en karakter, som holder de digitale deltagere tryllebundet i åndeløs spænding. Men det er deltagelse i analoge foreningsaktiviteter jo heller ikke. For foreningen eller institutionen er en digital deltager én mere end “ingen deltager”. Og for deltageren er “digital deltagelse” mere end “ingen deltagelse” og man er kommet en smule tættere på aktiviteterne i foreningen/institutionen end ved “ingen deltagelse”. Det er i hverfald et felt, som bør udforskes og afprøves nøjere – hvem er de næste?

Mere
Sociamediapedia
Sociamediapedia – bambuser kanal

En kommentar

Der er lukket for kommentarer.