Stonehenge og andre World Heritage-sites i Street View


Efterhånden har man i et stykke tid kunnet besøge Stonehenge og en række andre World Heritage sites med Google Street View. Hele listen af UNESCO-sites findes her, men der er desværre ikke nogen danske imellem. En tur rundt om Kronborg kunne ellers have været alletiders.

Google har desuden, også sidste år, i samarbejde med VisitBritain, udvalgt 6 turistattraktioner, som også vises (Beskrivelse af afstemningen og vinderne i aftemningen om at komme på Street View findes her). Et interessant, brugerinddragende initiativ, hvor briternes egne – over 35.000 stemmer på steder, som de holder af og gerne vil fremhæve har haft afgørende indflydelse på valget.

Hvis man skulle vælge 6 danske kulturarvssteder ude i landskabet, hvad kunne det så være for nogle? Mine skud fra hoften kunne fx være Trelleborg, Hammershus, Jellingstenene, Koldinghus,  Kronborg og Dybbøl Mølle. Men der er sikkert mange andre gode bud.