Arkiv- og museumsprojekter nomineret til Linden Prize 2010


Linden Prize handler om godt indhold i Second Life, og hele to kulturarvs/museumsrelaterede projekter er med i opløbet:  NASA arkivet og Virtual Tech Museums workshop.

Prisen tildeles en SL-borger eller en gruppe, som har skabt kvalitetsindhold, der  “forbedrer den måde, som folk arbejder, lærer og kommunikerer på udenfor den virtuelle verden”.  Altså projekter, som gavner i “real life”. De ti nominerede er nu udvalgt, bl.a. de to nævnte. Jeg har tidligere omtalt NASA-arkivet, der er opkaldt efter Neil Armstrong. Det er den første virtuelle institution af sin art, som har opnået anerkendelse fra Library of Congress.

Det andet projekt Virtual Tech Museums workshop rummer et område, hvor brugeren kan bygge og teste ideer til udstillinger. Til stedet hører i øvrigt en lille “butik”, hvor man kan finde en lang række gratis ressourcer, scripts, textures etc. til sit projekt. Det er en oplagt idé for et museum at udforme en 3D-version af en udstilling eller et udstillingsafsnit i en vituel verden, før man går videre i den mere analoge. Man kan se og teste om tankerne virker i praksis og ikke mindst, man har let adgang til at diskutere sit foreløbige arbejde med andre, uanset hvor i verden de måtte befinde sig. (Tech Virtual har naturligvis også sin egen website).

De øvrige nominerede er bl.a. Karuna, et oplysningssted om HIV, “Nonprofit Commons” der huser velgørende organisationer m.m., et engelsk Åbent Universitets-projekt og “Virtual Helping Hands“, som er et projekt der har til formål at forbedre handicappedes brug af virtuelle verdener (bl.a. med et projekt, der udvikler en virtuel “førerhund”)

Den 31. maj afslører Linden Lab (ejerne af Second Life), hvem der har vundet de 10.000 dollars, og man kan læse mere om awarden og om de nominerede her: http://blogs.secondlife.com/community/community/blog/2010/05/21/announcing-the-top-ten-2010-linden-prize-finalists