Historypin: dine historiske billeder på Googlemaps og Street View


Historypin er en ret ny tjeneste, som en kollega har givet mig et link til. Konceptet er temmelig enkelt, via en brugerprofil kan man uploade fotos til lokaliteter på et Googlemap, samt dele historisk information og historier om billedet og stedet. Login er supernemt, for man logger på med sin Googlekonto og kan i øvrigt tilknytte sine ting på Picasa. (Google er partner i projektet). Tjenesten ser ud som om, den kunne være værd at prøve for arkiver, der gerne vil formidle billedsamlingen, men måske kan den også tilbyde noget til genealogisk interesserede?

Man kan placere billeder på et kort, men en yderligere feature er, at man også kan “indlejre” sit foto på Google Street View, og se, hvordan det historiske billede passer ind i omgivelserne, sådan som de tager sig ud i nutiden. I Street View-mode kan man også klikke videre til andre, nærtliggende lokationer for at opleve dem på samme måde.

Man kan uploade fotos fra samme lokation, taget med forskellige mellemrum, fra samme by eller måske dokumentere en bestemt begivenhed, som fx denne bruger, der har uploadet en række billeder, som viserudsmykning i Leeds i forbindelse med dronning Elizabeths kroning. Har man en særlig interesse for en bestemt type bygninger; mejerier, statitioner, frysehuse etc. ville det også være muligt at lade sin profil afspejle dette.

I genealogisk sammenhæng ville en oplagt mulighed naturligvis være at lade sin profil indeholde fotos af steder med betydning for slægten; huse, skoler – alle former for eksteriører, hvor slægten er blevet fotograferet, og som kan identificeres på Street View i dag.

Det er naurligvis en feature, der kunne være spændende at prøve med eksempler fra arkivets billedsamling. Men enhver, der ligger inde med gamle fotos kan være med. Siten giver rige muligheder for geografisk søgning, men også tidsafgrænsning.

Links
Historypins website
Historypin på Twitter
Historypins kanal på YouTube
Artikel om Historypin på Wired

Indlægget er crossblogget ovre på arkivformidlingsbloggen http://arkivformidling.wordpress.com