SCVNGR – historisk skattejagt på mobil


Takket være et godt tip IT-Torvets Malte Sehested blev jeg opmærksom på tjenesten SCVNGR, hvor man som bruger kan lave sin egen digitale skattejagt; komplet med opgaver og det hele.

Tjenesten er gratis, supernem at bruge og brugbar for alle, der gerne vil formidle historie (eller noget andet) med udgangspunkt i geografi. I modsætning til Foursquare, hvor man “kun” kan tjekke ind på en lokalitet, tilbyder SCVNGR, at brugeren kan oprette “treks” eller ruter, som samler en række opgaver, som spilleren skal løse.

Mit forsøg bestod i at oprette to forskellige treks. Èn, der knytter flere steder sammen, og én hvor alle opgaver skal findes på den samme geografiske lokation. I den første består opgaven i at besøge 4 forskellige steder i København, som kan takke Christian den Fjerdes foretagsomhed for deres eksistens:  Rosenborg, Børsen, Holmens kirke og Rundetaarn. Hvert sted skal spilleren lægge mærke til ét eller andet og derudfra besvare et spørgsmål. Det andet trek foregår udelukkende på Rundetaarn.

Jeg har valgt den kedelige og fantasiløse model; spilleren skal besvare mine spørgsmål ved at skrive et svar. Men jeg kunne også have valgt noget mere begavet, fx at opgaven var en “Photo Challenge”, hvor spilleren skal tage et fotografi, eller at der skulle scannes en QR-kode.

SCVNGR åbner desuden mulighed for at brugeren kan knytte multimedie-elementer til de enkelte opgaver – ældre fotos fra lokalarkivets samlinger er en oplagt idé. Kombineret med ældre fotos ville SCVNGR være ideel til en historisk skattejagt eller et “før-og-nu” opgavetrek i lokalområdet. Er man et museum, kan fotos af genstande, der nu befinder sig udstillinger/magasin, knyttes til deres oprindelige lokaliteter og indgå i legen. Man kan ovenikøbet oprette sine egne “badges”, som spillerne kan få efter veludført gerning.

Spillere han hente  SCVNGR til både Android og iPhone.
Man registrerer sig på http://www.scvngr.com, hvor også byggeværktøjet findes.

Indlægget er crossblogget ovre på http://arkivformidling.wordpress.com

3 Kommentarer

Der er lukket for kommentarer.